POGOSTA VPRAŠANJA


Ali je delavnica res brezplačna?

Po zaslugi naših sponzorjev in donatorjev je delavnica povsem brezplačna, a hkrati zadana kvalitetno in v skladu z aktualnimi smernicami.


Ali je delavnica prve pomoči Za življenje! lahko nadomestek tečaja prve pomoči za voznike motornih vozil?

Ne. Izpit iz prve pomoči, kot del izpita za voznike motornih vozil, opravi kandidat pri organizaciji, ki je uradno pooblaščena za izvajanje usposabljanj iz prve pomoči (v Sloveniji je to le Rdeči križ). Je pa delavnica Za življenje! primerna za utrjevanje znanja prve pomoči pred opravljanjem izpita za voznike motornih vozil.


Moram na delavnico prinesti kaj s seboj?

Vse pripomočke za izvedbo delavnice priskrbimo mi, morda si prinesite le kakšno pisalo in beležko.


Ali lahko pridem na delavnico, če nisem prijavljen/a?

Načeloma se je na delavnico iz logističnih razlogov potrebno prijavit, v kolikor pa vam to ni uspelo, nas lahko pred samo delavnico kontaktirate preko elektronske pošte ter se pozanimate, ali je še kaj prostora.


Se moram odjaviti, če se delavnice ne morem udeležiti?

V primeru, da se delavnice ne morete udeležiti, nam to sporočite preko elektronske pošte vsaj dan pred izvedbo delavnice. Dodali vas bomo na mailing listo ter vas obveščali o izvedbi naslednjih delavnicah.


Ali je pri prijavi na delavnico kakšna starostna omejitev?

Delavnice Za življenje! so zasnovani tako, da se starostne omejitve izničijo. Prva pomoč je znanje, ki ga moramo obvladati vsi, tako da starost ne igra vloge. Udeleženci naših delavnic se tako gibljejo med 10 in 80 letom starosti.


Ali opravljena delavnica za zaposlene v podjetju velja kot uradno priznano usposabljanje v okviru Pravilnika o organizaciji, materialu in opremi za prvo pomoč na delovnem mestu?

Žal ne, saj je trenutno edina organizacija, pooblaščena za izvajanje tovrstnih usposabljanj, Rdeči križ. Naše delavnice za organizirane skupine so tako fakultativne ter namenjene podjetjem in organizacijam, ki se zavedajo pomembnosti prve pomoči ne le kot zakonsko določene norme, ampak kot etično in moralno odgovornost vsakega posameznika.


Imate za nas še kakšno vprašanje?