O PROJEKTU

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

Smo študentski projekt Za življenje! Ljubljana, ki deluje pod okriljem Društva študentov medicine Slovenije, in se ukvarjamo z izobraževanjem laične javnosti na temo prve pomoči.
Organiziramo brezplačne delavnice za posameznike in organizirane skupine ter promocije prve pomoči v sklopu večjih dogodkov.
Člani našega projekta smo študenti medicine in dentalne medicine Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. V okviru večjih dogodkov sodelujemo tudi s člani partnerskega projekta, ki deluje pod okriljem Društva študentov medicine Maribor.
Več o njihovem projektu najdete na povezavi: Za življenje! Maribor

GLAVNI CILJI NAŠIH DEJAVNOSTI:

  • Seznaniti čim večje število ljudi s pravilnimi postopki v prvi pomoči.
  • Zmanjšati strah pred pristopom in nudenjem prve pomoči v primeru prometne nesreče, srčnega zastoja…
  • Predstaviti prvo pomoč kot etično in moralno dolžnost vsakega posameznika.

KOMU SO NAMENJENE DELAVNICE?

Delavnice in promocije so namenjene posameznikom in organiziranim skupinam, ki jih tema prve pomoči zanima in bi radi nadgradili ali obnovili svoja znanja na tem področju. Delavnice prilagodimo vašim željam, potrebam, starostni kategoriji udeležencev in predhodnem znanju prve pomoči.

KAKO IZGLEDAJO NAŠE DELAVNICE?

Delavnice so sestavljene iz krajšega teoretičnega uvoda, ki mu sledi daljši praktični del, v okviru katerega lahko vsak posamezen udeleženec delavnice svoje veščine prve pomoči tudi preizkusi in nadgradi. Delavnice potekajo v manjših skupinah, tako da se lahko naši inštruktorji posvetijo vsakemu udeležencu posebej. Več…