DELAVNICE PRVE POMOČI

Vsi vemo, da znanje prve pomoči hitro zbledi, zato smo se odločili pripraviti delavnice, v sklopu katerih v relativno kratkem času ponovite temeljna znanja in veščine v prvi pomoči.

DELAVNICA ZA POSAMEZNIKE

Delavnice za posameznike so organizirane 5× letno na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, na naslovu Korytkovi 2, potekajo v poznih popoldanskih urah in trajajo približno 3 ure. Pred udeležbo je potrebna predhodna prijava. Več…
Število mest je omejeno na 30 udeležencev, zato pohitite!

Delavnice so sestavljene iz teoretičnega uvoda, ki ga vodi izkušen inštruktor projekta Za življenje! Ljubljana. V sklopu predavanja na hitro obnovite oziroma se seznanite z osnovnimi stanji v prvi pomoči.
Nato sledi daljši, praktični del delavnice, ki poteka v manjših skupinah, in v sklopu katerega lahko vsak udeleženec delavnice preizkusi in povadi svoje veščine na naslednjih področjih:

  • Pristop k poškodovancu in temeljni postopki oživljanja
  • Varna uporaba AED
  • Ukrepanje ob srčni in možganski kapi ter ostalih nujnih stanjih (huda alergijska reakcija, asmatični napad, epileptični napad…)
  • Položaj za nezavestnega
  • Oskrba hude krvavitve
  • Razrešitev popolne dihalne zapore pri odraslem in otroku
  • Imobilizacija zlomov, izpahov in zvinov

Seveda smo zelo veseli tudi vaših predlogov in vprašanj na delavnicah, na vašo željo se lahko dotaknemo tudi drugih tem v prvi pomoči. Delavnice so tu za vas!

DELAVNICE ZA ORGANIZIRANE SKUPINE

Na vašo željo izvedemo tudi individualno delavnico za vaše društvo ali podjetje. Pred izvedbo delavnice sprejemamo vaše želje glede tem v prvi pomoči, ki bi vas najbolj zanimale oziroma s katerimi se najbolj ukvarjate na vašem področju delovanja.

Vaša naloga je zbrati zadostno število udeležencev (15 ali več) – zaposlenih, članov društva, prijateljev, sorodnikov ali znancev… Prosili bi vas tudi, da za izvedbo delavnice zagotovite večji prostor in projektor. Ostalo pa prepustite naši ekipi!


Naše delavnice potekajo v skladu s smernicami Evropskega sveta za reanimacijo, ki se vsakih 5 – 6 let spreminjajo. Več informacij na www.erc.edu

Naše vizije so širjenje pomena prve pomoči na nivoju laične javnosti – obisk delavnic je tako prostovoljen in ne nadomešča uradno priznanih in predpisanih usposabljanj, ki jih glede na Pravilnik o organizaciji, materialu in opremi za prvo pomoč na delovnem mestu lahko opravljajo samo za to pooblaščene organizacije (pri nas Rdeči križ Slovenije).


PRIJAVA NA DELAVNICO

* Podatki služijo za logistične in statistične namene ter ne bodo javno objavljeni.

Posamezniki se lahko prijavite tudi, če datum tečaja še ni znan.