Aktivnosti


Vsi vemo, da znanje prve pomoči hitro zbledi, zato smo se odločili pripraviti tečaj, kjer v relativno kratkem času ponovite temeljna poglavja prve pomoči.

Naša vizija je širjenje pomena prve pomoči na nivoju laične javnosti – obisk tečajev je tako prostovoljen in ne nadomešča uradno priznanih in predpisanih usposabljanj, ki jih glede na Pravilnik o organizaciji, materialu in opremi za prvo pomoč na delavnem mestu lahko opravljajo samo za to pooblaščene organizacije (pri nas Rdeči križ Slovenije).

 

Tečaji so BREZPLAČNI.

 

Tečaji za posameznike

Prosti termini in prijava.

Osnovna poglavja

  • pristop k poškodovancu
  • temeljni postopki oživljanja odraslih in otrok
  • uporaba avtomatskega zunanjega defibrilatorja
  • tujki v dihalnih poteh
  • nenadna nagla obolenja (srčna kap, možganska kap, epileptični napad)
  • krvavitve in rane
  • poškodbe skeleta in imobilizacija

Naši tečaji potekajo v skladu s smernicami Evropskega sveta za reanimacijo (več na www.erc.edu)

Organizirane skupine

Na vašo željo izvedemo tudi tečaj za vaše društvo ali podjetje.

Vaša naloga je zbrati zadostno število udeležencev (15 ali več) – zaposlenih v podjetju, članov društva, sorodnikov, znancev … Z vaše strani pričakujemo le prostor z računalnikom in projektorjem, za ostalo poskrbi naša ekipa. Po dogovoru lahko tečaju tudi dodamo ali na njem podrobneje obdelamo področja prve pomoči, ki so v vašem območju delovanja še posebej pomembna.

Za ostale informacije in rezervacije terminov nas kontaktirajte.

Najpogostejša vprašanja o tečajih

Ali je tečaj res brezplačen?
Po zaslugi naših sponzorjev in donatorjev je tečaj povsem brezplačen, a hkrati zadan kvalitetno in v skladu z aktualnimi smernicami.

Šteje opravljen tečaj Za življenje! pri opravljanju izpita za motorno vozilo?
Ne. Izpit iz prve pomoči kot del izpita za voznike motornih vozil opravi kandidat pri organizaciji, ki je uradno pooblaščena za izvajanje usposabljanj iz prve pomoči (v Sloveniji je to le Rdeči križ). Je pa tečaj Za življenje primeren za utrjevanje znanja prve pomoči pred opravljanjem izpita za motorno vozilo.

Moram prinesti kaj s seboj na tečaj?
Vse pripomočke za izvedbo tečaja priskrbimo mi, morda si prinesite le kakšno pisalo in beležko.

Ali lahko pridem na tečaj, če nisem prijavljen?
Načeloma se je na tečaj iz logističnih razlogov potrebno prijaviti, v kolikor pa vam to ni uspelo, lahko pred samim tečajem pokličete ter se pozanimate, ali je še kaj prostora.

Se moram od tečaja odjaviti, če se ga ne bom mogel udeležiti?
V primeru, da se tečaja na boste mogli udeležiti, nam to sporočite preko elektronske pošte vsaj dan pred izvedbo tečaja. Dodali vas bomo na mailing listo in vas obveščali o naslednjih tečajih.

Ali je pri prijavi na tečaj kakšna starostna omejitev?
Tečaji Za življenje! so namenjeni vsem starostnim skupinam. Prva pomoč je znanje, ki ga moramo obvladati vsi, tako da starost ne igra vloge. Starost naših tečajnikov se tako giblje med 10. in 80. letom starosti.

Ali opravljen tečaj za zaposlene v podjetju velja kot uradno priznano usposabljanje v okviru Pravilnika o organizaciji, materialu in opremi za prvo pomoč na delovnem mestu?
Žal ne, saj je trenutno edina organizacija, pooblaščena za izvajanje tovrstnih usposabljanj, Rdeči križ. Naši tečaji za organizirane skupine so tako fakultativni ter namenjeni podjetjem in organizacijam, ki se zavedajo pomembnosti prve pomoči kot etično moralne odgovornosti in ne le kot zakonsko določene norme.

Za vsa ostala vprašanja smo vam na voljo na našem elektronskem naslovu.